Kim Tipt: De debutant – Suzanne Hazenberg

Kim Tipt: De debutant – Suzanne Hazenberg

‘De thriller Thriller was het eerste boek dat ik las van Suzanne Hazenberg en dat smaakte meteen naar meer. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het vervolg De Debutant dat onlangs verscheen. Ook dit boek heeft me weer een paar heerlijke uren bezorgd. Dat Hazenberg naast thrillers ook scenario’s voor GTST schrijft, schemert door in haar soepele en vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken, al dan niet met cliffhanger. Samen met hoofdpersoon Ymke speur je mee naar de dader en net als zij word je ook als lezer op het verkeerde been gezet. Ook Ymkes privébeslommeringen zijn ingebed in het verhaal en vinden geolied hun weg tussen de thrillerelementen. Om de inkijkjes die Hazenberg in dit boek geeft in het thriller- en uitgeefwereldje heb ik regelmatig moeten glimlachen.
De spanning in het boek is niet nagelbijtend maar wordt gedegen opgebouwd tot de climax waar mijn maag van omkeerde. Hoewel er een paar gruwelijke scènes in het boek zitten, ligt de nadruk met name op de psychologische spanning. Die schuurt en krast op de achtergrond als een naald die blijft hangen op een plaat en zet je haren soms overeind.’

Kims boekentip - De Debutant

Korte omschrijving

'De debutant', de nieuwe thriller van schrijfster Suzanne Hazenberg, gaat over meervoudige moorden in het Nederlandse thrillerwereldje. Scenarioschrijver Ymke is verheugd als ze hoort dat haar manuscript wordt uitgegeven. Ze probeert van het avontuur te genieten, maar privé heeft ze het zwaar: een van haar zonen zit in de jeugdgevangenis en haar man wil scheiden. En daar bovenop begint het er sterk op te lijken dat iemand het op haar leven voorzien heeft. Bevindt het gevaar zich in schrijverskringen of moet het dichter bij huis worden gezocht? Schrijfster Suzanne Hazenberg is taalkundige en werkzaam als scenarioschrijver voor Goede tijde, slechte tijden bij Endemol. Haar vorige boeken 'Obstructie', 'Eet' en 'Thriller' werden lovend ontvangen.

Titel: De Debutant
Oorspronkelijke titel: De Debutant
Auteur: Suzanne Hazenberg
Verschijningsjaar: 2015
Uitgever: Anthos
ISBN: 9789026328503
Genre: Thriller