Lezers over Grenzeloos

5* op Leesdame.blogspot.com

Grenzeloos van Kim Moelands... Ik ben er stil van! Wat heb ik diep respect voor Kim. Haar wilskracht, motivatie, inspiratie, humor, kracht, emoties... alles heeft mij geraakt.
Grenzeloos is de opvolger van Ademloos. In Ademloos nam Kim afscheid van haar geliefde Ron, die overleed aan dezelfde ziekte die Kim ook had. In Grenzeloos vertelt Kim over haar ziekte, over het wachten op donorlongen, over zware onderzoeken en de onzekere tijd waarin ze wacht op het verlossende telefoontje. De ziekenhuisopname's zijn vaak langdurig, maar toch blijft Kim met goede moed schrijven en probeert ze met haar humor de boel te relativeren. Haar liefde met Jan is intens mooi beschreven. De trouwerij die plaatsvond in hun eigen woning bracht tranen in mijn ogen. Kim is altijd blijven geloven in een mooie toekomst.
Tijdens het lezen voel je alle emoties van Kim. Je schrikt als ze ineens een anoniem telefoontje krijgt: zijn er donorlongen?! Je wordt boos als een zuster van het ziekenhuis ontzettend bot reageert. Je wilt huilen als Kim slecht nieuws te horen krijgt. En je blijft de halve nacht op omdat de familie van Kim ook de halve nacht op zit en je wilt weten of alles goed gekomen is.
Grenzeloos laat je nadenken over jezelf, over je familie, over donorschap. Maar ook over positief blijven denken en dat je vooral moet blijven genieten van alle mooie en kleine dingen in het leven.

5* op Uitgelezen Boeken

Bijna 3 jaar geleden schreef ik dit over haar eerste boek:
Nog nooit heb ik een boek als dit gelezen. Dit is zó puur, zó direct, zó echt, zó hartverscheurend. Dit boek voel je in je ziel, gaat diep. En behalve tranen, is er ook ruimte voor humor. Niet alleen haar schrijfstijl is geweldig, maar ook haar humor, haar kracht, haar liefde. Wat een ongelofelijk mooi boek.
En dat zou ik nu ook over het vervolg kunnen zeggen. Gehuild heb ik als ze vertelde hoe benauwd ze het had, hoe alles tegenzat, hoe ze zich vastklampte aan het leven en aan liefde - de liefde voor Jan, voor hond Balou, voor haar ouders, zus, vrienden en vriendinnen. Samen met haar dierbaren hield ze vol en wat moet dat een ongelofelijk moment geweest zijn toen ze te horen kreeg dat er donorlongen waren! Ik kon het boek niet meer wegleggen, las veel te lang door gisteravond. Wat mij betreft krijgt het 10 sterren, maar we gaan maar tot 5 hier ;-)

5* op Ezzulia.nl

Grenzeloos is een waardige opvolger van Ademloos. Beide boeken zijn niet neer te leggen. Ik moest verder lezen. Het verhaal heeft me heel erg ontroerd: wat een levenswil heeft Kim. Ik hoop voor haar en voor Jan dat haar leven nu in een wat rustiger vaarwater komt mbt de gezondheid.

In haar boek “Grenzeloos” toont Kim Moelands zich een meester in het onder woorden brengen van gevoelens en emoties. Met een zeer toegankelijke manier van schrijven weet Kim de lezer mee te nemen in een roller coaster van emoties. Ze schrijft zo beeldend dat je in haar levensverhaal meegezogen wordt en als in een film voor je ziet en meebeleeft. Je voelt de steeds verder oplopende spanning van leven tussen hoop en vrees of er nog op tijd nieuwe longen zullen komen, de teleurstelling en wanhoop als een transplantatie op het laatste moment niet doorgaat, de frustratie en moedeloosheid als er geen begrip is wat het betekent als je steeds afhankelijker wordt en je laatste stukje privacy moet opgeven. Maar steeds krijgen de levensdrang, de humor en de positieve instelling de overhand en weten de vechtlust steeds weer aan te wakkeren. Bijzonder indrukwekkend waren de passages waarin de gedachten en emoties van Jan beschreven werden toen Kim op de operatietafel lag. Samenvattend: Een zeer indrukwekkend en inspirerend 5 sterren boek dat leest als een (levens)thriller.

5* op bol.com

Ik heb ook alle andere boeken van Kim Moelands gelezen, wat kan zij schrijven zeg! Je bent enorm betrokken als je het boek leest! Je kunt je helemaal inleven. Toen ik hoorde dat ze dit boek had geschreven, heb ik het direct besteld en ik heb er geen minuut spijt van!

Vol bewondering en soms "ademloos" heb ik je laatste boek gelezen! Wat een doorzettingsvermogen en wat een wil om te leven! Fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt. Ik wens je nog een lang en gelukkig leven te midden van de mensen/dieren die jou lief zijn. Uiteraard zal ik je met interesse blijven volgen.

Adembenemend mooi 5* bol.com

Kim Moelands heeft na het autobiografische 'Ademloos' en haar thriller 'Weerloos' weer een letterlijk adembenemend boek geschreven met 'Grenzeloos'. Als een ware taalkunstenares heeft ze haar woorden weer prachtig aan elkaar weten te rijgen; dit doet ze op een natuurlijke, ongekunstelde wijze. Opnieuw een boek om in één ruk uit te lezen. Ondanks het onderwerp (haar weg richting een longtransplantatie en de eerste tijd erna) voelt het nergens zwaar aan. Wat heerlijk dat de longen voor Kim op tijd kwamen, want aan haar zou een groot schrijfster verloren gegaan zijn. Ook namens de lezers: dank aan de donor! En dank aan haar tweede, grote liefde Jan!

5* Bruna.nl - januari 2012
In één ruk uitgelezen! Hardop lachen om Kim's tomeloze humor ging tijdens het lezen moeiteloos over in gesnotter om alles wat ze heeft moeten doorstaan. Maar je eindigt met een lach! Want dit boek gaat toch vooral om het vinden van kracht en positiviteit in een strijd om te mogen leven (met donorlongen, die zeker niet zomaar aan komen waaien). Het is ook een verhaal over de liefde. Van dit boek krijg je gewoon zin om te leven! En wie dat nog niet heeft gedaan, zal zich na het lezen zeker flink achter de oren krabben over het feit dat-ie nog niet donor is. Geweldig boek!
PS: www.donorregister.nl

Hoeveel emoties kun je voelen in 1 boek! Ik heb gegniffeld, gelachen, brok in mijn keel, 1 traantje, alle sluizen open, kippenvel, ontroering en enorme blijdschap dat je er nog bent!

Wat een boek,heeft heel veel indruk op me gemaakt,Kim is wel een ontzettende doorzetter en optimist! en als je dit gelezen hebt zie je het nut van donor worden wel in hoop ik,dus allemaal donor worden!!! 5 sterren op Dizzie.nl

Kim, Heb "Grenzeloos" in een ruk uitgelezen. Wat een bijzonder mooi en indrukwekkend boek heb je weer geschreven. Chapeau!                                            

Wat een pacht boek(en). Heb Ademloos en Grenzeloos beide in een rap tempo uitgelezen... slik... zo mooi. Heb zelf een zoontje van nu 8 jaar met CF.... deze mooie boeken bewaar ik voor hem als hij ze later ooit wilt lezen. Meid je bent een kanjer!!!!

Wouw wat een mooi boek!!! Met een brok in mijn keel gelezen. Aanrader! 

Ben vandaag begonnen met jouw boek GRENZELOOS! Dit boek is GRENZELOOS goed geschreven, aangrijpend, humoristisch, ontroerend en het helpt mij persoonlijk bij het verwerken van mijn recente spoed-opname in het ziekenhuis(spoed-operatie, ic-verblijf en het weten dat deze ellende terugkeert) 

Net begonnen...tranen te kort..zit helemaal in het boek. Voel je pijn je onmacht. Hoe sterk Jan is. Kim je schrijft fantastisch.

Lieve Kim. Gisteravond begonnen met lezen en niet meer gestopt, alleen voor je interview en vannacht omdat mijn ogen echt dichtvielen... Dank je wel voor dit prachtige boek!

Wat een ontroerend en meeslepend boek, voor mij ben je inderdaad GRENZELOOS

Ik heb hem uit hoor en ben sprakeloos.....jeetje wat heb jij allemaal moeten doorstaan zeg, erg veel bewondering voor je.Vond het boek erg indrukwekkend.

Indrukwekkend hoe je over je ziekte schrijft, maar ook zo mooi hoe je over de liefde schrijft! 

Hardop lachen gaat moeiteloos over in gesnotter. Maar je eindigt met een lach. Grenzeloos geeft je zin om te leven!

Dank lieve Kim voor een geweldig, aangrijpend, grappig, verdrietig en een niet los kunnen latend boek.

In een bondige, prettige stijl schrijft Kim over de moeizame weg die zij moet gaan, over de vele tegenslagen, de spanning, onzekerheid en angst rondom de orgaandonatie en over de tegenvallers en teleurstellingen tijdens haar eerste herstelperiode. Ondanks het zware onderwerp is het een erg leesbaar boek, waarin de nodige humor niet ontbreekt. Een moedig, eerlijk en indrukwekkend verslag.

Dit boek is GRENZELOOS goed geschreven, aangrijpend, humoristisch, ontroerend.

Wat is Grenzeloos een mooi en indrukwekkend boek! Indrukwekkend hoe Kim over haar ziekte schriijft, maar ook zo mooi hoe ze over de liefde schrijft. Ik raad iedereen aan om boek te gaan lezen... Zet de doos tissues er maar naast.

Lieve Kim, Jan en Balou,
Al 2 maanden in een achtbaan met mijn moeder. Zaterdag komt je nieuwe boek binnen al weken geleden gereserveerd en nu valt hij op de mat. Dinsdag de 10e operatie nu lezen of wachten. Je 1e boek in een waas van tranen gelezen. Maandagavond morgen de grote operatie van mijn moeder(verwijdering van de slokdarm) en ik begin toch maar, in je boek en kan niet meer stoppen. Hele nacht wakker af en toe lezen en dan weer proberen te slapen. 6 uur ,s morgens blz 180 vier keer is kimsrecht, mijn moeder wordt gewekt. Ik blijf lezen kan niet meer stoppen. Je verhaal sleept me door de dag heen tranen tranen en nog eens tranen. Het verlossende telefoontje operatie achter de rug, het gaat goed. Het boek is uit en Kim blijft in mijn hoofd hangen. Net als de vorige keer met je boek zal dit nog dagen duren. Je bent een doorzetter een prachtmens!!! Wij gaan vandaag naar I.C en het revalideren voor mijn moeder gaat nu beginnen. Maar eerst stond er een ding op het programma Kim bedanken voor het schrijven van haar boeken.Je wilt niet weten wat een steun ik uit jouw kracht en verhaal heb gehaald.
Blijf schrijven vooral schrijven!!!Ik wens jou, Jan en Balou al het goeds toe en Leef!!!!!!!!!!!