Uit de pers

Op deze pagina vindt u diverse interviews die Kim Moelands gaf aan televisie- en radioprogramma's, kranten en tijdschriften.

Interview LINDA.nieuws

24 maart 2015
Lees hier het interview dat Kim had met LINDA.nieuws.nl

Interview De Thriller

24 maart 2015
Thrillerwebsite De Thriller interviewde Kim n.a.v. de verschijning van haar nieuwe thriller De VROUW in de SPIEGEL. Lees hier het interview. 

Interview Casa Luna

6 augustus 2013
Kim was live te gast bij Casa Luna NCRV radio 1 om te praten over het schrijverschap, het leven en de liefde. Luister hier het interview terug

Recht uit het Hart

13 november 2012
Kim vertelt over haar leven voor en na haar dubbele longtransplantatie in het KRO programma Recht uit het Hart

Interview Telegraaf Vrouw

31 maart 2012
Interview met Kim in 5-jarig jubileum nummer van Telegraaf Vrouw

Interview Psychologie Magazine

23 maart 2012
Interview met Kim in Psychologie Magazine

Interview Radio M - Het gesprek

13 maart 2012
Interview met Kim over Grenzeloos in Het gesprek

De Boekenkrant

7 februari 2012
Interview met Kim in De Boekenkrant

theSword.nl

3 februari 2012
Kim praat over haar nieuwe boek, de samenleving, smoesjes, slippertjes en nog veel meer.... Klik hier voor het interview

Happinez 1 - interview

2 februari 2012
Susan Smit interviewde Kim over Grenzeloos voor haar boekenrubriek. Klik hier voor het interview

Margriet 3 - Heleens boeken & tv

19 januari 2012
Recensie van het boek Grenzeloos
Kim Moelands recensie Margriet

Hart van Nederland - Interview

16 januari 2012
Kim bedankt haar donor en sprak met Hart van Nederland over haar nieuwe boek Grenzeloos. Klik hier om het interview terug te zien.

Giel Beelen 3FM - Interview

11 januari 2012
Kim sprak met Giel Beelen op de 3FM over haar leven met donorlongen en haar nieuwe boek Grenzeloos. Kijk het item hieronder.

Altijd Wat - Het Gesprek

10 januari 2012
Gishlaine Plag in gesprek met Kim over haar boek Grenzeloos, het leven met donorlongen, de liefde en het leven. Kijk hieronder of hier het item terug.

Libelle

2 januari 2012
Interview met Kim in Libelle
Klik hier voor een PDF van dit interview met Kim in Libelle

Margriet

19 december 2011
Interview met Kim in de Margriet
Klik hier voor een PDF van dit interview met Kim Moelands in Margriet

Vrouwenthrillers.nl

30 november 2011
Interview met Kim op Vrouwenthrillers.nl

Vriendin

Januari 2011
Interview in Vriendin met Kim Moelands
Klik hier voor een PDF van dit interview met Kim Moelands in Vriendin

Giel @ 3FM

6 november 2010
Kim Moelands in de 3FM-radiouitzending van Giel Beelen

De Telegraaf | VROUW

22 januari 2010
telegraaf_2010.jpg
Klik hier voor een PDF van dit interview in De Telegraaf | VROUW

Hart van Nederland

2 november 2009
Kim Moelands heeft taaislijmziekte. Een aandoening waarbij de longinhoud langzaam vermindert. Haar gezondheid gaat snel achteruit, maar ze blijft vechten. Al jaren probeert ze er voor te zorgen dat het donor registratiesysteem in Nederland verandert. Nu moet je je nog registeren als je wel donor wilt worden, maar Kim wil dat daar verandering in komt. Zij wil het Actief Donor Registratie systeem invoeren. In dit systeem moet je je registreren als je geen donor wilt zijn.
hvnl_nov2009.jpg
Bekijk dit item van de uitzending van Hart van Nederland

EenVandaag

2 september 2009
Vandaag start actie "2 miljoen handtekeningen" om minister Klink te overtuigen een Actieve Donorregistratie in te voeren. Klik hier voor de video van EenVandaag.

Vriendin

Maart 2009
'40 pillen per dag. Zo lang mogelijk leven.'
Klik hier voor dit interview in Vriendin.

Jan Magazine

Januari 2009
'Als ik naar mezelf kijk, zie ik een jonge vrouw aan wie je in principe niks ziet. Gaat zij dood, denk ik dan?'
Klik hier voor een PDF van dit interview in Jan Magazine

Hondenmanieren

December 2008
Klik hier voor een PDF van dit interview in Hondenmanieren

Santé

17 oktober 2008
Kim in Het inzicht van...: “Liefde brengt troost en blijdschap”, pagina 10/11.
Klik hier voor een PDF van het artikel in Santé

Hart van Nederland

11 oktober 2008
"Kim Moelands verloor haar grote liefde Ron aan de Cystic Fibrosis, een ziekte die ze zelf ook heeft. De 33-jarige Utrechtse blijft echter vechten om nog zo lang mogelijk te genieten van het leven. Kim heeft taaislijmziekte en dat betekent dat ook zij niet oud zal worden. Hoe zij daar mee omgaat en met de vele andere tegenslagen in haar leven heeft ze beschreven in haar boek Ademloos."

Bijna 1.1 miljoen mensen zagen deze reportage over Kim in Hart van Nederland.


hvnl_2008.jpg
Bekijk deze uitzending van Hart van Nederland

Pauw & Witteman

7 oktober 2008
"Dinsdag 7 oktober in Pauw en Witteman: Hans van Baalen, Jan Marijnissen, Ronald Giphart en Kim Moelands. Met het boek Ademloos wil Kim Moelands zowel haar levensverhaal vertellen als mensen wijzen op het belang van een donorcodicil. De 33-jarige Moelands lijdt aan taaislijmziekte; een ziekte met een gemiddelde levensverwachting van 35 tot 40 jaar."

Bijna 1.3 miljoen(!) mensen zagen deze uitzending van Pauw & Witteman. Lees ook de gastblog van Kim.

Netwerk

6 oktober 2008
"In Netwerk het verhaal van Kim Moelands. Drie jaar geleden overleed haar man Ron, nog maar 33 jaar oud, aan Cystic Fibrosis, oftewel taaislijmziekte. Nieuwe longen kwamen voor hem te laat. Om zijn dood te verwerken, schreef Kim het boek Ademloos. Maar ook om te pleiten voor een beter donorregistratiesysteem. Omdat haar waarschijnlijk hetzelfde lot staat te wachten. Kim lijdt ook aan Cystic Fibrosis. En is dus ook afhankelijk van nieuwe longen. De Tweede Kamer discussieert komende woensdag over het al dan niet invoeren van een nieuw donorregistratiesysteem."

Algemeen Dagblad, bijlage Diagnose

4 oktober 2008
Kim Moelands (33) verloor in 2005 alles waar ze voor leefde: haar grote liefde Ron. Veel tijd om te rouwen is er niet. Kim heeft dezelfde dodelijke taaislijmziekte en haar situatie wankelt. 'Ademloos' is het treffende relaas over haar strijd, de lijdensweg van Ron en hoe ze weer gelukkig is. [...]
Klik hier voor een PDF van dit interview in AD

Libelle, nummer 41

3 oktober 2008
Interview met Kim in de Libelle.
Klik hier voor een PDF van dit interview in Libelle

Kro Magazine

3 oktober 2008
Rubriek: Baasjes. Kim Moelands: "Balou en ik zijn soulmates"

LINDA. nummer 50

Oktober 2008
Ademloos. Ik bied je een kijkje aan in mijn leven, schrijft de jonge Kim in het voorwoord van haar eerste boek. Zij lijdt aan taaislijmziekte cystic fibrosis, net als de vier jaar oudere Ron die ze op een jongerenweekend voor patiënten leert kennen. In Ademloos beschrijft ze heel intens en persoonlijk hoe ze haar geliefde verliest aan de ziekte. Meer nog dan een boek over de dood, is dit een boek vol liefde en hoop.

EenVandaag

4 juli 2008
"De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben een meevaller van 150 miljoen verdeeld over posten die op veel onbegrip stuiten. Het extraatje van 150 miljoen euro wordt besteed aan armoedebestrijding, de renovatie van monumentale kerken en de begeleiding van prostituees die willen stoppen met werken. De VVD typeert de keuze als 'PR voor eigen partijhobby's'. De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad is woedend omdat de 150 miljoen euro de eerdere bezuinigingen voor deze groep had kunnen verlichten."
Klik hier voor het item in de uitzending van EenVandaag.

Wraf!

Juni 2008
Klik hier voor een PDF van dit interview in Wraf!

Netwerk

11 juni 2008
"Deze week werd bekend dat minister Klink van volksgezondheid, welzijn en sport het advies van de commissie Orgaandonatie naast zich neer legt. Klink wil niet naar een donorsysteem waarin iedere Nederlander automatisch donor is, tenzij daartegen bezwaar wordt gemaakt. België heeft al sinds 1987 een zogenaamd geen-bezwaar systeem. Daar zijn de wachtlijsten voor orgaantransplantatie flink geslonken. Onze zuiderburen zien dat hun systeem levens kan redden. Het zou een oplossing kunnen zijn voor de Nederlandse Kim Moelands. Zij heeft taaislijmziekte en zal uiteindelijk nieuwe longen nodig hebben om te overleven. Haar vriend had dezelfde ziekte, maar voor hem was het al te laat. Hij is overleden, omdat er voor hem geen nieuwe longen beschikbaar waren."

EenVandaag

30 augustus 2007
"De 31-jarige Kim heeft taaislijmziekte en heeft sindsdien veel zorg nodig. Om die zorg te krijgen heeft ze een persoonsgebonden budget aangevraagd, een zak met geld waarmee mensen zelf hun zorg kunnen inkopen. Twee maanden na de aanvraag heeft ze echter nog geen cent ontvangen waardoor ze ook haar verzorgers niet meer kan betalen. Inmiddels is haar schuld door de doorlopende zorgkosten opgelopen tot 8000 euro. Hoe kan dit?"
Klik hier voor het item in de uitzending van EenVandaag.

LINDA. nummer 32

April 2007
Kim Moelands (31) heeft taaislijmziekte. Sinds de dood van haar vriend, die dezelfde ziekte had, gaat het bergafwaarts met haar gezondheid: "Ik weiger een slachtoffer te zijn."

"Twee keer per dag zit ik drie kwartier aan een apparaat met medicijnen. Ik slik veertig pillen en spuit mezelf in met insuline. Ik ben altijd moe, maar van eeuwig in bed liggen word je niet beter. Daarom sleep ik mezelf iedere morgen onder de douche. Boodschappen doen lukt niet. Boodschappen uitpakken evenmin. Dat doen mijn ouders eens in de week. Ik zou er alles voor over hebben om onafhankelijk te zijn, maar moet de hulp van andere mensen accepteren..."
Klik hier voor een PDF van dit interview in LINDA.

Netwerk

10 januari 2007
"Arian Visser en Kim Moelands lijden allebei aan taaislijmziekte, een ziekte die zorgt voor aftakeling van de longen. Met zuurstofvoorzienig via apparaten en uitgebreide medicatie wachten zij op een longdonor. Longtransplantatie is de enige mogelijkheid om te voorkomen dat ze aan de ziekte zouden overlijden. Maar er waren toen geen donororganen beschikbaar. Netwerk spreekt met hen over hun leven na de eerste reportage uit 2004."

Terug naar Home.